Çarşamba, Haziran 02, 2010

Tarçın // Tarçın Yağı

Masamda tarçın çubukları...

Üstümde buram buram tarçın yağı kokusu varken bu konuya değinmemek olmazdı...

Hergün içtiğim yeşil çaya tat vermesi için zaman zaman kullandığım tarçın çubuğundan sonra şimdi de tarçın yağını keşfettim.

Evden çıkmadan sürdüğüm tarçın yağı ile de bugün bol tarçınlı bir gün olacak gibi duruyor :)




Yeni keşfimi hemen sizlerle paylaşıyorum.

Tarçının ana vatanı Güney ve Güneydoğu Asya.

Avrupa'da 16. ve 18. yüzyıllar arasında en değerli bitkiler arasında sayılıyor.

Tarçın ağacının kökleri yetiştiği toprağın potasyumunu emdiğinden kabuk tarçın veya toz tarçın çok zengin bir potasyum deposu. Kabuk tarçın adı üstünde tarçın ağacının kabukları soyularak elde ediliyor. Toz tarçın da dış kısım sıyrıldıktan sonra kalan iç kabuğun kurutularak öğütülmesiyle elde ediliyor.

Tarçın ağacının dikkatimi çeken en önemli özelilklerinden biri de yapraklarını hiç dökmemesi. İlginç değil mi?
Tarçın çubuklarını;

  • Yeşil çay içerken çaynızı tatlandırmak için kullanabilirsiniz.
  • Demlikte hazırlayacağınız her türlü bitki çayına ekleyerek de çayınıza hoş bir esans eklemiş olursunuz. Yalnız hemen sevgili Pınar'ın uyarısını da paylaşayım; fazla demleyince çok acı oluyormuş...
Tarçın yağının bir yığın da faydası var.

  • Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisinden dolayı masajla uygulandığında selülitli bölgelerde gözle görülür etkisi oluyor. 
  • Doğal bir dudak dolgunlaştırıcı.
  • Kaşıntıyı önlediğinden haşere sokmalarında faydalı.
  • Anti bakteriyel etkiye sahip.
  • Sakinleştirici etkisiyle masajların vazgeçilmez yağı.
  • Pastalarda da esans olarak kullanılabiliyor.
Son olarak önemli bir not; hamileyseniz veya emziriyorsanız kullanımıyla ilgili bir doktora danışmakta fayda var.

Faydalanmanız dileğiyle :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails